Kankerpatiënt: "Mensen met kwetsbare gezondheid eerder vaccineren"

LELYSTAD • Di 23 februari 2021 | 8:05 • Dinsdag 23 februari 2021 | 8:05

Groepen mensen met een kwetsbare gezondheid moeten voorrang krijgen bij de vaccinatie tegen corona. Dat vindt de 54-jarige Guido Vermeer uit Lelystad. Vermeer heeft chronische lymfatische leukemie, een vorm van bloedkanker.

Vermeer's behandeling begint over twee à drie weken in het St Jansdal. Voor die tijd zou hij gevaccineerd moeten worden. Nadat de behandeling is gestart, mag hij niet meer gevaccineerd worden. De kankerbehandeling verzwakt de gezondheid in ernstige mate en de vaccinatie tegen corona zou dan te zwaar kunnen zijn voor het lichaam.

De behandelend hematoloog van de Lelystedeling heeft alles geprobeerd om aan een coronavaccin te komen, maar dat heeft niet geholpen. Ondanks zijn ernstige ziekte moet Vermeer blijven wachten totdat hij en zijn leeftijdsgenoten aan de beurt komen voor de vaccinatie. Dat komt omdat het huidige vaccinatiebeleid prioriteit geeft aan onder andere zorgmedewerkers en mensen op hoge leeftijd. Groepen mensen onder de zestig jaar zoals Vermeer zijn nog niet aan de beurt, dat kan nog maanden duren.

Meer mensen hebben dit probleem
Vermeer zegt niet de enige te zijn met dit probleem. Hij vindt het onbegrijpelijk dat mensen zoals hij niet eerder gevaccineerd kunnen worden. Volgens de kankerpatiënt zouden juist groepen mensen die een kwetsbare gezondheid hebben, voorrang moeten krijgen bij de vaccinatie tegen Covid-19. Daarbij moet leeftijd of beroep geen rol spelen. Medische specialisten moeten degenen zijn die bepalen wie als eerste de vaccinatie krijgt, vindt Vermeer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel