Flevolandse economie krimpt het minst

FLEVOLAND • Di 23 februari 2021 | 0:20 • Dinsdag 23 februari 2021 | 0:20

De economie in Flevoland is vorig jaar met zo'n 2 procent gekrompen. Dat is de kleinste krimp van het land in vergelijking met andere provincies. Met name goed presterende leasebedrijven hadden daar effect op, blijkt uit cijfers van het CBS.

Ook zijn in Flevoland de zwaarst getroffen sectoren minder groot dan in andere provincies: de horeca en het toerisme. Verder is de kleinste krimp van het land te danken aan de gegroeide bedrijfstakken groot- en detailhandel.

De economie is van alle provincies vorig jaar het sterkst gekrompen in Noord-Holland. Ook in Groningen en Limburg kromp de economie bovengemiddeld hard. De Noord-Hollandse economie werd zo'n 7 procent kleiner in coronajaar 2020. In Groningen ging het om ongeveer 5 procent en in Limburg om zo'n 4 procent

Landelijk kromp de economie in coronajaar 2020 met bijna 4 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat is de grootste krimp sinds de Tweede Wereldoorlog.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel