Werkstraf voor verkopen zelfgemaakt vuurwerk

ALMERE • Wo 24 februari 2021 | 17:26 • Woensdag 24 februari 2021 | 17:26

Een 23-jarige man die in Almere zwaar vuurwerk heeft gemaakt en verkocht, is woensdag door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot 80 uur werkstraf. De man werd vrijgesproken van het tot ontploffing brengen van vuurwerk.

De man werd twee jaar geleden aangehouden op de Oslostraat in Almere. Een buurtbewoner zag dat de verdachte op een scooter vuurwerk verkocht. De buurtgenoten herkenden de verdachte als een verslaafde uit de buurt. Hij vertelde aan zijn klanten dat hij vuurwerk zelf maakte omdat dat goedkoper is. Hij gebruikte metalen pijpen om het vuurwerk harder te laten knallen.

Die metalen pijpen veroorzaken enorm harde knallen en daarmee veel overlast, stelde de officier van justitie. Dit soort illegaal vuurwerk wordt ook bij rellen gebruikt. Het OM zag geen bewijs dat de man het vuurwerk zelf had afgestoken. De officier eiste naast de werkstraf ook nog een maand voorwaardelijke gevangenisstraf.

De verdediging vroeg om vrijspraak omdat het om een kwetsbare jonge man gaat die eigenlijk in het jeugdstrafrecht zou thuishoren. De rechter ging daar niet in mee en vond de verklaringen uit de buurt overtuigend genoeg voor een veroordeling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel