Provincie is doodsbedreigingen spuugzat, doet aangifte bij de politie

FLEVOLAND • Wo 24 februari 2021 | 17:18 • Woensdag 24 februari 2021 | 17:18

Er zijn de afgelopen twee weken veel ernstige bedreigingen geuit tegen medewerkers van de provincie Flevoland. Het loopt volgens commissaris van de Koning Leen Verbeek de spuigaten uit en hij is de doodsbedreigingen spuugzat. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie.

Het gaat onder meer om doodsbedreigingen aan het adres van gedeputeerde Michiel Rijsberman. Maar ook secretaresses en chauffeurs worden persoonlijk aangesproken, geïntimideerd of bedreigd.

Activisten van Oostvaardersplassen
De uitlatingen worden gedaan op sociale media, maar komen ook via de mail en telefoon binnen. Volgens Leen Verbeek zijn ze waarschijnlijk afkomstig van een deel van de activisten die tegen het beleid in de Oostvaardersplassen zijn. De onvrede van deze groep is toegenomen sinds er recent beelden opdoken van edelherten die in de sneeuw werden doodgeschoten.

OM gaat vervolgen
Een deel van de bedreigingen is anoniem gedaan, maar het zou gemakkelijk te achterhalen zijn wie de berichten heeft verstuurd omdat de groep al langer bekend is bij de politie. Volgens de commissaris van de Koning heeft het Openbaar Ministerie inmiddels toegezegd tot vervolging over te zullen gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel