Voedselbank Noordoostpolder-Urk waarschuwt voor nepcollectanten

EMMELOORD • Wo 24 februari 2021 | 21:55 • Woensdag 24 februari 2021 | 21:55

De Voedselbank Noordoostpolder-Urk waarschuwt geen geld te geven aan collectanten die zeggen namens de voedselbank op pad te zijn. Inge Brinkhus van de voedselbank kreeg woensdagmiddag meldingen binnen dat twee jonge mannen met mondkapjes op de deuren langsgingen in Emmeloord om zogenaamd geld in te zamelen voor de voedselbank.

"Ze hadden mondkapjes op en ze zeiden aan de deur dat ze uit Leeuwarden kwamen", zegt Brinkhus. "En de mannen zeiden dat ze geld voor de voedselbank ophaalden omdat wij het zo moeilijk hebben." Brinkhus benadrukt dat de voedselbank nooit collecteert om geld op te halen. "Deze twee mannen doen dit niet voor ons."

De politie zou inmiddels inwoners van Emmeloord om informatie hebben gevraagd. "Wij kregen meldingen binnen dat er met name in de Noordzeestraat zou zijn gecollecteerd", zegt Brinkhus. Ze weet niet hoeveel mensen de dupe zijn geworden van de nepcollectanten. De Voedselbank Noordoostpolder-Urk wil graag weten wie er heeft gedoneerd. "Gedupeerden kunnen altijd bellen met de voedselbank. En die informatie zullen we zeker delen met de politie."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel