Politie wil weten wat inwoners van de dienstverlening vinden

FLEVOLAND • Do 25 februari 2021 | 13:00 • Donderdag 25 februari 2021 | 13:00

De politie in Dronten, Noordoostpolder en Urk wil weten wat inwoners van de dienstverlening van de politie vinden. Om daar achter te komen, wordt de komende tijd een enquête gehouden. Die kan zowel op papier als digitaal worden ingevuld.

De politie doet normaal gesproken elke twee jaar onderzoek naar de mening van burgers. "Maar dat is landelijk en daarnaast hebben we sinds een jaar natuurlijk wel te maken met hele andere omstandigheden", vertelt teamchef Tom Nauta van de politie. "We horen via sociale media wel geregeld van inwoners, maar het aantal contacten op straat is in de coronatijd veel minder geworden. De meeste contacten met de politie zijn momenteel digitaal, en bureaus zijn gesloten. We weten eigenlijk niet wat mensen daarvan vinden."

De link naar de digitale enquête staat onder meer op politie.nl en de QR-code zal ook door de wijkagenten op sociale media worden gedeeld. Wie liever op papier zijn of haar mening geeft, kan bij de bureaus in de drie gemeenten een formulier halen.

In de enquête wordt gevraagd naar de behoefte aan openstelling van politiebureaus en de gelegenheid tot het doen van aangifte. Aangifte doen en contact hebben met de politie kan op diverse manieren. De politie wil graag weten welke manier de voorkeur heeft. Aan de hand de uitkomsten, denkt de politie de dienstverlening beter te kunnen aanpassen aan de wensen en voorkeuren van de inwoners.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel