Wisenten uit Natuurpark verhuizen naar Denemarken

LELYSTAD • Do 25 februari 2021 | 15:29 • Donderdag 25 februari 2021 | 15:29

Vijf wisenten uit het Natuurpark in Lelystad verhuizen volgende maand naar een natuurgebied in Denemarken om daar een nieuwe kudde te vormen. Volgens de natuurorganisatie ARK is dat nodig om de biodiversiteit in het nieuwe leefgebied te vergroten.

In totaal vertrekken er negen wisenten uit Nederland naar het Deense natuurgebied. De vier overige dieren komen uit Noord-Brabant en van de Veluwe. Het is volgens ARK voor het eerst dat zoveel wisentgebieden in Nederland samenwerken aan zo’n internationale actie.

Alle dieren staan sinds donderdag in een wei van het Natuurpark om een maand aan elkaar te wennen. Een dierenarts onderzoekt de gezondheid van de wisenten. In Denemarken komen ze in een gebied waar ook elanden, edelherten, wilde zwijnen en veel zeldzame vogelsoorten wonen.

In Natuurpark Lelystad worden sinds 1976 wisenten gefokt. Sindsdien zijn tientallen Lelystadse wisenten uitgezet in natuurgebieden in binnen- en buitenland. Zo werden er in februari vorig jaar nog drie wisenten uitgezet in Zeeland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel