Bijvoeren in Oostvaardersplassen gaat voorlopig door

LELYSTAD • Do 25 februari 2021 | 15:38 • Donderdag 25 februari 2021 | 15:38

Staatsbosbeheer blijft de konikpaarden en heckrunderen in het kerngebied van de Oostvaardersplassen voorlopig bijvoeren. Dat laat boswachter Hans Erik Kuypers weten. Staatsbosbeheer begon begin deze maand met het bijvoeren van de dieren vanwege het koude weer. Bijvoeren blijkt met de huidige temperaturen nog steeds nodig, omdat het gras in het natuurgebied maar weinig groeit.

Een externe kuddebeheerder en een dierenarts stelden in een recente monitoringsronde vast dat er nog onvoldoende gras staat in de Oostvaardersplassen. Daarom worden de paarden en heckrunderen ook de komende tijd bijgevoerd met balen hooi. Kuypers wijst erop dat het ondanks het warmere weer nog steeds winter is. "Daarom groeit het gras mondjesmaat en voeren we bij. Wij gaan door tot de dierenarts adviseert dat het niet meer nodig is", zegt hij.

Het voer wordt neergelegd op verschillende plekken in het kerngebied. Kuypers: "We voeren bij naar behoefte. De dieren krijgen meerdere keren per week hooi, de hoeveelheden verschillen per keer." De externe kuddebeheerder en de dierenarts maken over twee tot drie weken een nieuwe monitoringsronde, waarin ze kijken of het bijvoeren dan ook nog nodig blijft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel