Auto-inbrekers laten spoor van vernieling achter

ALMERE • Vr 26 februari 2021 | 14:41 • Vrijdag 26 februari 2021 | 14:41

De politie meldt dat er in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken is bij een 'groot aantal' auto's in Tussen de Vaarten en de Danswijk in Almere. Omdat er nog aangiftes opgenomen worden, kan de politie geen precies aantal geven. De auto's zouden tussen 03.00 en 04.30 uur beschadigd zijn.

Volgens de lokale wijkagent lijkt het erop dat er een spoor loopt van de Vincent van Goghstraat, richting de Juan Grisstraat naar de El Grecostraat. Vervolgens is de dader of zijn de daders richting Danswijk gegaan, naar de Adriana Nozemanstraat. Het is niet bekend of dat ook echt de volgorde is waarop de vandalen aan de gang zijn gegaan, of dat ze bijvoorbeeld de route andersom gelopen hebben. Andere straten waarin auto's vernield zijn, zijn de Sonia Gaskellstraat, de Velázquezstraat en de Rondebeltweg.

Uit sommige auto's zijn kleine dingen gestolen, die makkelijk te bereiken waren. Uit veel auto's is volgens de wijkagent helemaal niks meegenomen.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat nog onderzocht wordt of alle inbraken door dezelfde dader of daders zijn gedaan. De politie hoopt dat getuigen of mensen met camerabeelden zich melden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel