Schrijfster Niña Weijers neemt Almere mee naar Amsterdam

ALMERE • Za 27 februari 2021 | 8:00 • Zaterdag 27 februari 2021 | 8:00

Aan de logeerpartij van de vierde Almeerse 'writer in residence' is een einde gekomen. Schrijfster Niña Weijers heeft deze week haar verhuisdozen ingepakt en is terug naar Amsterdam. Ze woonde een half jaar in een flat aan het Weerwater.

Na dit verblijf gaat ze een boek schrijven in de serie 'Almere Verhalen'. Eerder schreven Stephan Sanders, Renate Dorresteijn en Redmond O'Hanlon voor dit project, dat jaren geleden bedacht is door wethouder Arno Visser.

In "Het Gesprek" zegt Weijers dat ze Almere helemaal niet kende. In de tijd dat ze hier was, gold grotendeels de lockdown. Dat gaf haar een dubbel gevoel. "Maar ik heb hier echt gewoond. M'n huis in Amsterdam had ik opgezegd en ik zat hier dus niet met tussenpozen, zoals m'n voorgangers.''

Teckel
De schrijfster heeft veel met haar teckel gewandeld langs het Weerwater. Toen ze net in de stad was heeft ze daar ook in gezwommen. En Weijers eindigde met schaatsen op datzelfde Weerwater.

Weijers schrijft tot nu toe fictie, maar stort zich nu op een waar gebeurd verhaal over de zaak Cassandra van Schaijk. Dit 17-jarige meisje werd dertien jaar geleden dood gevonden in de Noorderplassen. Tot nu toe is het onduidelijk wat er precies is gebeurd. Weijers wil de komende tijd verder praten met de recherche en nabestaanden. Die informatie combineert ze met haar ervaringen van het afgelopen half jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel