Horeca blijft dicht in ruil voor tegemoetkoming

ALMERE • Vr 26 februari 2021 | 19:02 • Vrijdag 26 februari 2021 | 19:02

Een groot deel van de Almeerse horeca-ondernemers wil de gemeente beloven dat ze niet zomaar het terras opengooien volgende week dinsdag. De ondernemers willen dan wel dat de gemeente Almere hen tegemoet komt als de horeca weer open mag. Dat zegt Martin Ort van Ondernemersvereniging Stadscentrum.

De ondernemers willen nu alvast graag een plan met de gemeente maken voor als de horecaregels worden verruimd. Afgelopen mei kregen de ondernemers bijvoorbeeld extra ruimte op hun terras, omdat ze vanwege de 1,5 meter maatregel minder mensen kwijt konden. Die regeling loopt volgens Ort in april af en hij wil graag dat dit wordt verlengd.

De ondernemers hebben vrijdag met elkaar gesproken. Aanleiding was het plan van een aantal Nederlandse ondernemingen om hun terrassen dinsdag te openen. ''We willen beloven aan de gemeente dat we dit niet uithalen, maar dan moeten er wel afspraken worden gemaakt over de volgende fase'', aldus Ort. Hij zegt ook dat als er een ondernemer is die toch volgende week opengaat, hij dat niet ondersteunt. ''En we adviseren dat ook niet te doen.''

Onredelijk
Ort vindt dat er snel weer verruimingen moeten komen. ''Als we zien hoe het volk zich slecht aan de regels houdt, dan kan het niet langer zo zijn dat die verantwoordelijkheid in de schoenen van ondernemers geschoven wordt. Dat is onredelijk aan het worden.''

Hij hoopt dat er voor maandagavond een gesprek met de gemeente Almere plaatsvindt zodat er samen afspraken kunnen worden gemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel