Sportscholen voeren actie om versoepeling regels

ALMERE • Za 27 februari 2021 | 15:12 • Zaterdag 27 februari 2021 | 15:12

Ruim 300 sportscholen door het land organiseren zaterdag coronaproof trainingen als protest dat ze nog niet open mogen. Ook in Lelystad, Zeewolde en Almere doen enkele fitnesscentra mee.

Een van de sportscholen die meedoet aan de actie 'Wij willen Open' is Urban Gym Almere. Eigenaar Nicole de Haan organiseert sinds de laatste lockdown al coronaproof lessen buiten. In het kader van de actie zijn er deze zaterdag meer trainingen en mag iedereen zich voor de lessen aanmelden.

"We willen met de actie vooral laten zien dat zoals het nu is gesteld, het vooral voor grote clubs onmogelijk is om iets te doen", zegt De Haan. "Ik kan dit doen met heel veel pijn en moeite, maar mijn kosten zijn vervijfvoudigd omdat ik veel meer instructeurs en trainers nodig heb." Volgens de coronaregels moet een sportschool voor elke twee sporters één instructeur hebben.

Met de actie hoopt De Haan een signaal af te geven dat de maatregelen te weinig ruimte bieden. "Terwijl het zo belangrijk is dat we blijven wegen. Het is goed voor je lijf en helpt je immuunsysteem hooghouden", zegt de sportschoolhouder. "Misschien gaat het virus je dan wel voorbij."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel