Start aanleg rotonde Dronterweg/Swifterringweg

LELYSTAD • Zo 28 februari 2021 | 10:37 • Zondag 28 februari 2021 | 10:37

Op de Dronterweg tussen Lelystad en Dronten wordt maandag begonnen met de aanleg van een rotonde. Die komt op de kruising met de Swifterringweg, waar verkeer tot nog toe met verkeerslichten werd geregeld.

Verkeer tussen Lelystad en Dronten kan tijdens de aanleg van de rotonde via een 'bypass' langs de werkzaamheden rijden. Afslaan richting Swifterbant is tijdens de aanleg niet mogelijk. Dit verkeer wordt omgeleid via de Oostranddreef en Runderweg. De nieuwe rotonde moet eind april klaar zijn.

Later dan gepland
De rotonde zou eigenlijk afgelopen najaar al worden aangelegd, maar dat werd in november 'om technische redenen' uitgesteld. De aannemer had destijds rond de kruising al wel grond verplaatst en andere voorbereidingen getroffen. Geplande asfaltwerkzaamheden aan een eerder stuk Dronterweg die ook voor november gepland stonden, gingen destijds vanwege het slechte weer niet door. Die worden nu gecombineerd met de aanleg van de rotonde.

(Brom-)fietsers
Tot april kan het (brom)fietsverkeer tijdelijk geen gebruik maken van de fietspaden langs de Swifterringweg en de Dronterweg bij het kruispunt Dronterweg-Swifterringweg. Door de aanleg van de rotonde moeten alle fietspadaansluitingen op de kruising worden opgebroken.

Tijdens de werkzaamheden aan de rotonde worden op andere locaties nieuwe fietspaden aangelegd, die aansluiten op de fietsoversteken bij de rotonde. Volgens de provincie is er geen mogelijkheid om het (brom)fietsverkeer veilig langs de werkzaamheden te geleiden. Dit verkeer moet daarom gebruik maken van alternatieve routes die als omleiding worden aangegeven.

Openbaar vervoer
Tijdens de werkzaamheden aan de rotonde komen de bushaltes aan de Runderweg tijdelijk te vervallen.

Duurzaam
Volgens de provincie worden voor de rotonde en de tijdelijke bypass 40 procent duurzamere materialen gebruikt dan gebruikelijk. Verder gebruikt de aannemer bij de werkzaamheden een brandstof die 50 procent minder CO2-uitstoot geeft dan reguliere brandstof.

De informatie over dit project op de website van de provincie geregeld geactualiseerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel