CDA wil kosten aanpak volledige N50 weten

NOORDOOSTPOLDER • Ma 1 maart 2021 | 10:09 • Maandag 1 maart 2021 | 10:09

Het CDA Noordoostpolder wil dat berekend wordt hoe duur het wordt als de N50 volledig verbreed wordt tot een vierbaansweg. Daarvoor dienen de christendemocraten maandagavond een motie in tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Er ligt nu wel een kostenraming voor de verdubbeling van het stuk N50 tussen Hattemerbroek en de afrit Kampen-Zuid, maar volgens het CDA wordt daarmee het gevaarlijkste stuk vergeten: het stuk tussen de afrit Kampen-Noord/Dronten en de Ramspolbrug. "Ze willen nu een stukje wel doen, en een stukje niet. En denken dat wij daar in het noorden wel genoegen mee nemen."

Volgens fractievoorzitter Johan Goos van het CDA is het belangrijk dat juist het stuk tussen de Ramspolbrug en Kampen Noord ook twee extra rijstoken krijgt. "Dat is echt voor de veiligheid voor de deelnemers aan het verkeer. Want er gebeuren echt veel te veel ongelukken."

Bij een volledige verdubbeling zou er ook een extra brug over de IJssel gebouwd moeten worden. De huidige Eilandbrug is bij de bouw niet afgestemd op een vierbaansweg. Goos vindt dat kosten geen argument moeten zijn.

De N50 is fractievoorzitter Johan Goos al jaren een doorn in 't oog. Eerder werd al een petitie gehouden om de N50 sneller te verdubbelen, maar de partij ving bot bij de minister. Die zei vast te willen houden aan de oorspronkelijke planning.
Dit betekent dat het deel tussen Kampen-Zuid en Kampen-Noord in 2023 vierbaans wordt. Op het stuk tussen de Ramspol en Kampen komt voorlopig alleen een ribbelrand.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel