Almeerse ondernemer per ongeluk overspoeld door sneltestsollicitanten

ALMERE • Ma 1 maart 2021 | 14:53 • Maandag 1 maart 2021 | 14:53

Minstens drie keer per dag gaat de telefoon bij de Almeerse Franscisca Valenbreder. Het zijn telefoontjes van mensen die graag bij haar zouden solliciteren als sneltestmedewerker. Opvallend, want ze heeft helemaal geen teststraat. "Ik word er helemaal gek van."

Valenbreder heeft een bedrijf in medische hulpmiddelen, Health Supplies BV. Sinds september is er een bedrijf actief met bijna dezelfde naam: Health Test Supplies. Maar dat is een commerciële teststraat voor coronasneltesten. Omdat het bedrijf van Valenbreder hoger in Google staat, is het telefoonnummer van haar bedrijf zichtbaar.

Boze telefoontjes
De telefoontjes zijn voornamelijk afkomstig van mensen die via Indeed op vacatures reageren. De Almeerse ondernemer is de wanhoop nabij en nam contact op met Omroep Flevoland. "Ik heb geprobeerd contact op te nemen met het bedrijf, de Kamer Van Koophandel en de GGD, alleen lukte het nergens om verder te komen."

De telefoontjes zijn volgens Valenbreder niet allemaal even vriendelijk. "Sommige mensen zijn boos dat ze niks over hun sollicitatie hebben gehoord en dan bellen ze mij. Dan probeer ik maar uit te leggen dat ze toch echt de verkeerde persoon aan de lijn hebben. Vaak geloven ze dat wel, maar ik heb ook al een paar keer meegemaakt dat mensen begonnen te schreeuwen tegen mij."

'Gaan het aanpassen'
Op basis van de informatie van Valenbreder heeft Omroep Flevoland contact opgenomen met de CEO van Health Test Supplies, Rasmus Emmelenkamp. Die reageerde verbaasd op het nieuws. "Wat vervelend voor deze vrouw, dit is de eerste keer dat dit nieuws mij bereikt."

Emmelenkamp geeft aan dat zijn bedrijf actie gaat ondernemen. "Ik zal de persoon die onze vacatures online zet direct laten weten dat we onze handelsnaam in de vacatures even moeten aanpassen, hopelijk is het daarmee dan ook opgelost."

Een opluchting voor Valenbreder. "Dit is echt goed nieuws, ik vind het heel fijn dat er nu iets aan gedaan wordt en dat het nu voor alle partijen duidelijk is dat mijn bedrijf geen coronateststraat is."

Dit artikel is gemaakt door verslaggever Vincent Smit. Hij gaat zich dit jaar speciaal richten op Almere, zodat er meer nieuws uit Almere wordt gebracht bij Omroep Flevoland. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel