Een gezinshuis onder de drie ton in Almere? Goed zoeken

ALMERE • Ma 1 maart 2021 | 15:43 • Maandag 1 maart 2021 | 15:43

Uit cijfers van NVM Makelaars blijkt dat 88% van de huizen die in Almere verkocht worden, wordt overboden. Daarmee spant Almere landelijk de kroon. Heel verrassend is dat niet, aldus Laurien van der Oest van NVM Makelaars Almere. Praktisch alle huizen in de stad worden verkocht via een 'bieden vanaf'-prijs.

De huizenprijzen stijgen al jaren in Almere. Vooral voor starters is het een probleem. Het is bijna onmogelijk om een eengezinswoning onder de drie ton te kopen in Almere, meent Van der Oest. "Alle huizen worden zo'n tien tot vijftien procent boven de vanaf-prijs verkocht. Laatst had ik een huis voor 265.000 euro te koop gezet. Dat ging voor bijna 320.000 weg."

Alleen in de minder populaire buurten, zoals bijvoorbeeld Stedenwijk, vind je nog wel eens een woning die beneden de drie ton wordt verkocht. Van der Oest: "Je moet ontzettend goed zoeken, wil je rond die prijs een woning vinden in Almere."

Dat er in de stad met een 'bieden vanaf'-prijs wordt gewerkt, is ontstaan rond 2017. "Mensen dachten dat er wat mankeerde aan huizen die een vraagprijs hadden. Woningen waar op geboden kon worden, verkochten sneller."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel