Nog eens kilo's aan oude munten voor Lions Flevoland

SWIFTERBANT • Di 2 maart 2021 | 14:57 • Dinsdag 2 maart 2021 | 14:57

De stichting Lions Flevoland uit Dronten heeft binnen een paar dagen extra kilo's buitenlands en oud geld gekregen. De stichting liet afgelopen weekend al weten dat ze 17 kilo aan vreemd en oud geld hadden ingezameld. Naar aanleiding van de berichtgeving daarover is er nog eens bijna tien kilo bijgekomen. Lions Flevoland zamelt het geld in voor staaroperaties in derdewereldlanden.

Bertus Koerts uit Dronten hoorde van de actie via Omroep Flevoland en heeft dinsdag nog zeven kilo aan oude munten ingeleverd bij de stichting. Het geld kwam oorspronkelijk van de broer van zijn buurvrouw, die in het verleden veel reisde en een hoop kleingeld had gespaard. "Echt ongelofelijk", vertelt hij. "Echt bakken vol."

Koerts zocht al een tijd naar een manier om van het geld af te komen. "Het ligt hier in de kast en wat doe je ermee? Niks. En weggooien doe je ook niet. Als ik mensen in Afrika hiermee kan helpen dan heb ik er een heel goed gevoel bij."

Coördinator Luuk Hagting van Lions Flevoland is verrast door hoeveel oud geld er nu nog binnenkomt. "Het is enorm. Ik heb net ook nog een kilo van iemand gekregen. Er ligt ook nog wat in Dronten dat ik op moet halen. En in Emmeloord is iemand ook nog al zijn kennissen aan het afbellen."

Dit artikel is geschreven door Maarten Groeneweg. Hij gaat zich het komende jaar speciaal richten op nieuws uit Zeewolde en Dronten voor Omroep Flevoland. Voor tips: maarten.groeneweg@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel