'Geen schaarste aan invalidenparkeerplaatsen in centrum'

ALMERE • Di 2 maart 2021 | 22:14 • Dinsdag 2 maart 2021 | 22:14

De gemeente Almere vindt dat er geen schaarste is aan invalidenparkeerplaatsen in het stadscentrum. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van de Partij voor de Dieren.

Die partij vindt dat er te weinig invalidenparkeerplekken zijn in centrum van de stad. Met name door het wegvallen van enkele parkeerplaatsen bij de Voetnoot is er een tekort ontstaan, aldus de partij. Mindervalide Almeerders moeten volgens de PvdD vaak uitwijken naar gewone parkeerplaatsen en daar is het uitstappen een stuk lastiger.

Het college geeft toe dat de bestaande parkeerplaatsen in de Schrijversstraat vaak bezet zijn, maar zegt dat er op andere locaties wel voldoende plek is. De voormalige parkeerplekken bij de Voetnoot zijn volgens het college verplaatst naar de Landdroststraat. En ook zijn er plekken bijgekomen op het Hennepveld, het Hospitaalterrein en het Koolzaadveld.

Het college laat verder weten dat er tot nu toe weinig klachten over een gebrek aan parkeerplaatsen zijn binnengekomen. "De afdeling Stadsruimte heeft maandelijks overleg met het Stedelijk Overlegorgaan Gehandicapten Almere (SOGA). Hier is nooit een melding binnengekomen over onvoldoende parkeerplaatsen voor mindervalide mensen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel