Studenten onderzoeken gevolgen klimaatverandering

LELYSTAD • Wo 3 maart 2021 | 18:34 • Woensdag 3 maart 2021 | 18:34

Wat gebeurt er met Lelystad als het klimaat verandert? Dat gaat een groep studenten van de Van Hall Larenstein hogeschool onderzoeken. Ze kijken waar de knelpunten zitten en bedenken daarvoor oplossingen.

"We willen graag voorbereid zijn op de toekomst", zegt Willemijn Rossen van opdrachtgever Waterschap Zuiderzeeland. "De kans op hitte en overstromingen door regenbuien kan toenemen." De leerlingen onderzoeken wat er precies moet worden aangepast als het warmer en droger wordt. Bijvoorbeeld het vervangen van stenen door bomen.

De studenten proberen verder te gaan dan de oplossingen die er al zijn. Zo proberen ze de oplossingen te combineren met de bestrijding van eenzaamheid of het verhogen van de biodiversiteit. Het onderzoek is dit jaar anders door corona, vertelt Rossen van het Waterschap. Vorig jaar gingen ze op de fiets met studenten door de wijk heen. Dit jaar doen ze het met Google Streetview.

Het Waterschap is blij met de hulp van de studenten: "Zij kijken altijd met een frisse blik naar dit soort problematiek. En het is als overheidsinstantie belangrijk om studenten een kijkje in de keuken te geven", vertelt Rossen.

De studenten presenteren in april hun adviezen aan de opdrachtgevers. Die gegevens worden meegenomen door de projectleiders. "Zij kijken of ze dat kunnen toepassen in hun dagelijks werk", voegt Rossen daaraan toe.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel