AD: 'CU en D66 niet akkoord met opening Airport'

LELYSTAD • Za 6 maart 2021 | 9:56 • Zaterdag 6 maart 2021 | 9:56

Coalitiepartijen ChristenUnie en D66 hebben vlak voor de val van het kabinet een snelle opening van vliegveld Lelystad Airport tegengehouden. Dat schrijft het AD na een reconstructie. Volgens de krant probeerde minister Van Nieuwenhuizen tijdens een digitaal overleg op 11 januari de opening van het vliegveld door te drukken. Dat was een overleg waar ook de fractievoorzitters van de vier regeringspartijen bij zaten.

Volgens het AD zou Van Nieuwenhuizen hebben gezegd dat niets een snelle opening van Lelystad Airport meer in de weg staat. Ze zou er bij de fractieleiders op aangedrongen hebben om akkoord te gaan. Maar Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Rob Jetten (D66) zouden dat hebben geweigerd. Volgens het AD wezen ze op de afspraak dat Lelystad Airport alleen mag fungeren als overloop van het volle Schiphol.

De ChristenUnie heeft al eerder laten weten dat Lelystad Airport pas open kan als aan alle voorwaarden is voldaan. Journalist Riekelt Pasterkamp schrijft dat de fractie van de ChristenUnie zich in december absoluut niet kon vinden in het voornemen om Lelystad Airport in november 2021 te openen. De partij heeft overigens in het regeerakkoord met de opening van het vliegveld ingestemd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel