'Wild moet beter beschermd worden tegen honden'

ALMERE • Ma 8 maart 2021 | 12:50 • Maandag 8 maart 2021 | 12:50

Het wild in de natuurgebieden moet beter beschermd worden tegen loslopende honden die in de aanval gaan. Dat vindt de Dierenbescherming Midden-Nederland, die constateert dat veel dieren in hun natuurlijke omgeving het moeilijk hebben door de toegenomen drukte in de bossen.

De dierenambulance Midden Nederland deelde gisteren op Facebook foto's van een dode ree in Almere; het gevolg van een aanval door een hond. Volgens de vrijwilligers van de dierenambulance staat vast dat een hond de ree heeft toegetakeld, want de eigenaar van de hond heeft zelf contact opgenomen in de hoop dat de ree misschien nog te redden was.

Dit incident staat volgens Carmen Silos van de Dierenbescherming niet op zichzelf. Door corona wordt er meer gewandeld in natuurgebieden en wordt ook de aanlijnplicht door hondeneigenaren vaker genegeerd. "Natuur is het huis van de wilde dieren", zegt Silos, die een betere bescherming van het wild nodig acht. "Er is in Almere veel gekapt, waardoor er minder schuilplekken voor het wild zijn, en het broedseizoen staat ook nog eens op het punt van beginnen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel