FvD draait standpunt over Lelystad Airport

LELYSTAD • Di 9 maart 2021 | 10:17 • Dinsdag 9 maart 2021 | 10:17

Forum voor Democratie is van mening veranderd over de opening van Lelystad Airport. Dat heeft FvD-senator Johan Dessing gezegd bij BNR.

In een debat over de luchthaven erkende Dessing dat Schiphol vol raakt en er een oplossing nodig is. Lelystad Airport was voor zijn partij eerst aanvaardbaar om een deel van de vakantievluchten van Schiphol over te nemen. Maar nu stuit die variant volgens Dessing toch op te veel bezwaren. De voorkeur van zijn partij gaat nu uit naar een luchthaven in zee. "Wat ons betreft is 45.000 vluchten op Lelystad een politieke oplossing voor de korte termijn."

Hij wijst op een reeks eerder door andere partijen aangedragen bezwaren tegen Lelystad Airport. "Je introduceert geluid op de Veluwe, op een plek waar dat op dit moment nog niet is. En je introduceert een knooppunt in de lucht, op een plek waar het al behoorlijk druk is - en er zijn al behoorlijk wat regionale luchthavens in Nederland. Maar onze langetermijnvisie is dat we voor een luchthaven in zee zijn, omdat dat de manier is om daadwerkelijk substantieel en duurzaam te kunnen groeien."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel