Onderzoek Leeds University naar toegankelijkheid trottoirs en wegen

ALMERE • Di 9 maart 2021 | 17:47 • Dinsdag 9 maart 2021 | 17:47

Almere is één van de steden waar onderzoek gedaan wordt naar de toegankelijkheid van trottoirs en wegen voor voetgangers, mensen met een beperking, ouderen en gezinnen met jonge kinderen. Het onderzoek is een initiatief van Leeds University en wordt in ons land uitgevoerd door de organisatie Disabililty Studies in Nederland.

Het onderzoek vindt plaats in vijf landen: naast Nederland ook in de VS, het Verenigd Koninkrijk, India en Kenia. Per land worden twee steden onderzocht; hier zijn dat Utrecht en Almere.

Onderzoeker Edwin de Vos heeft in Almere al meerdere gesprekken gehad. 'Sommige mensen zijn slecht ter been en kunnen moeilijk een bankje vinden om op uit te rusten. Schelpenpaadjes zijn vervangen door steengruis. Dit kan heel lastig zijn voor blinde mensen om met hun stok overheen te gaan', noemt hij als voorbeelden.

Toegankelijkheid
Het doel is om te zien hoe de toegankelijkheid van de openbare ruimte in verschillende landen is geregeld, onder meer voor mensen in een rolstoel of voor slechtzienden. Het project moet eind 2023 zijn afgerond.

Meedoen kan
De onderzoekers zijn nog op zoek naar deelnemers. Het gaat dan om mensen die in Utrecht of Almere aanlopen tegen ontoegankelijke situaties. Specifiek wordt gezocht naar mensen met een beperking, 65-plussers en mensen met jonge kinderen. Aanmelden kan online.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel