Overijssel ontevreden over nieuwe indeling laagvliegroutes

LELYSTAD • Di 9 maart 2021 | 17:40 • Dinsdag 9 maart 2021 | 17:40

De provincie Overijssel is niet te spreken over de nieuwe plannen van het Rijk voor de indeling van het luchtruim. Vooral het ontbreken van duidelijkheid over laagvliegen vanaf Lelystad Airport is onacceptabel, vinden elf Overijsselse gemeenten en de provincie. Zij hebben dinsdag een zienswijze ingediend op de concept-voorkeursbeslissing herziening luchtruim van het ministerie van Infrastructuur.

Laagvliegen vanaf Lelystad Airport zou volgens minister Cora van Nieuwenhuizen voorbij zijn als het luchtruim opnieuw ingedeeld zou worden. In de nieuwe plannen staat er volgens Overijssel niets over. Op die manier kan er geen beslissing worden genomen, vinden de gemeenten en de provincie. Naast de Overijsselse gemeenten en provincie gaat de gemeente Dronten een bezwaarschrift indienen tegen de natuurvergunning voor Lelystad Airport.

Volgens Overijssel zijn de laagvliegroutes een groot struikelblok wat betreft de opening van Lelystad Airport. Onderzoek heeft volgens de provincie aangetoond dat de laagvliegroutes van en naar Lelystad veel overlast, geluidshinder en milieuschade veroorzaken. Overijssel vindt het onbegrijpelijk dat overheden en samenleving opnieuw niet betrokken zijn bij de toekomstplannen en wil daar betere afspraken over.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel