Burgemeester zet podcast in om betrokkenheid inwoners te vergroten

NOORDOOSTPOLDER • Di 9 maart 2021 | 19:39 • Dinsdag 9 maart 2021 | 19:39

Waarnemend burgemeester Jan Westmaas van Noordoostpolder zet een podcast in om inwoners meer te betrekken bij de besluitvorming in zijn gemeente.

In de podcast vertelt hij welke onderwerpen er volgende week in drie commissievergaderingen in Noordoostpolder op de agenda staan en waarom die onderwerpen en de bijbehorende raadsvoorstellen voor inwoners van belang kunnen zijn. Medewerkers van de gemeente die de voorstellen hebben gemaakt, komen in de 25 minuten durende cast ook aan het woord.

Met de podcast hoopt de burgemeester de betrokkenheid van inwoners te vergroten. Het gebruik van een podcast voor dit doel is bijzonder. Volgens de gemeente heeft de burgemeester vanuit de Vereniging van Nederlandse Gemeenten er al diverse positieve reacties op mogen ontvangen.

Vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissies zijn in Noordoostpolder en andere gemeenten doorgaans openbaar. De laatste jaren zijn die vergaderingen ook goed via internet te volgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel