Fietspaden worden komende maanden aangepakt

NOORDOOSTPOLDER • Di 9 maart 2021 | 20:31 • Dinsdag 9 maart 2021 | 20:31

De provincie Flevoland gaat de komende maanden drie fietspaden in Noordoostpolder aanpakken. De fietspaden langs de Kamperweg N352, Nagelerweg N716 en Gemaalweg N712 worden deels vervangen en/of hersteld.

Kamperweg
Het asfalt van het fietspad langs de Kamperweg wordt tussen de fietsoversteek bij de Zwartemeerweg tot aan de carpoolplaats Schokkerringweg/Kamperweg vervangen door duurzaam beton.

Voor (brom)fietsers zijn omleidingsroutes ingesteld voor het deel Zwartemeerweg tot de Randweg, onder andere via de Enserweg. Voor het traject Randstraat tot aan de carpoolplaats wordt een noodfietspad aangelegd langs de werkzaamheden. Bij de brug Schokkerringweg wordt het verkeer veilig langs het werk geleid.

Gemaalweg
Het asfalt van de Gemaalweg vanaf de kruising bij de Lemsterweg tot de fietsoversteek voor de Friese Sluis wordt vervangen door duurzaam beton. Daarnaast worden op het traject vanaf de kruising bij de Lemsterweg tot aan Rutten op verschillende plekken betonplaten gerepareerd die beschadigd zijn. De berm tussen het fietspad en de weg wordt later nog voorzien van nieuwe bomen.

Voor fietsers is een omleidingsroute ingesteld via de Lemsterweg. Op het gedeelte Gemaalweg vanaf de Lemsterweg tot aan de fietsoversteek voor de Friese Sluis wordt één rijstrook afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Op de afgesloten rijbaan komt er een aparte strook voor fietsers.

Nagelerweg
Het asfalt van het fietspad bij de Nagelerweg tussen de fietsoversteek vanaf de kruising bij de Bomenweg tot de bebouwde kom van Emmeloord wordt vervangen door duurzaam beton. Voor (brom)fietsers is een omleidingsroute ingesteld via de Hannie Schaftweg en Verlengde Gildenweg.

Weggebruikers ondervinden hinder, omdat er op de plekken waar gewerkt wordt één rijstrook wordt afgesloten. Het verkeer wordt daar geregeld met verkeerslichten en verkeersregelaars. De fietspaden zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten.

De werkzaamheden moeten in juni klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel