Twaalf ideeën voor eerste motiemarkt Zeewolde

ZEEWOLDE • Wo 10 maart 2021 | 11:05 • Woensdag 10 maart 2021 | 11:05

Voor de allereerste motiemarkt van Zeewolde op 30 maart, zijn twaalf ideeën ingediend. Daar is in totaal 45.000 euro voor beschikbaar.

Er is een plan voor het aanstellen van een dorpsdichter, meer skate-voorzieningen, een graffiti-wedstrijd voor jongeren en het ombouwen van de oude brandweerkazerne tot een verenigingsgebouw. Ook is er een plan om het water van de haven door te trekken naar het centrum, onder het gemeentehuis door.

Burgers presenteren hun idee op de motiemarkt en daarna beslissen de raadsleden welke plannen geld krijgen. Op 13 april wordt bekeken welke plannen uitgevoerd worden. Op 27 mei bepaalt de gemeenteraad de bedragen die voor de gekozen plannen beschikbaar zijn.

Toevoeging 17 maart: De eerste motiemarkt van Zeewolde is uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Het is nog onduidelijk wanneer burgers hun idee kunnen pitchen bij de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel