Verzet tegen zonnepark stokt bij Raad van State

ZEEWOLDE • Wo 10 maart 2021 | 13:14 • Woensdag 10 maart 2021 | 13:14

Tegenstanders van een nieuw aan te leggen zonnepark op de golfbaan aan de Pluvierenweg in Zeewolde hebben geen gehoor gevonden bij de Raad van State. Al hun bezwaren tegen het veld met zonnepanelen zijn afgewezen.

De weerstand komt van de eigenaar van het naastgelegen recreatiepark en van een aantal individuele eigenaren van villa's op het terrein. Zij vinden dat het zonnepark van 36 hectare allerlei nadelige gevolgen voor hun woongenot heeft en ze zijn ervan overtuigd dat de gemeente Zeewolde procedurefouten heeft gemaakt bij het toestaan van het zonnepark.

Ook zeggen enkele eigenaren juist op het park een villa gekocht te hebben vanwege de nabijheid van een 18-holes golfbaan. Om ruimte te maken voor het zonnepark, blijft er alleen nog een 9-holes baan over.

De Raad van State ging niet mee in de bezwaren. In veel gevallen was dat omdat de villa-eigenaren niet als belanghebbenden beschouwd kunnen worden. Volgens de rechters is bijvoorbeeld het belang van de verdwijnende golfbaan voor een villa-eigenaar op het park niet groter dan van een willekeurige andere gebruiker van de baan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel