Dakloos echtpaar moet huurhuis in Nobelhorst krijgen

ALMERE • Wo 10 maart 2021 | 20:14 • Woensdag 10 maart 2021 | 20:14

Een dakloos echtpaar moet binnen twee weken alsnog de sleutels krijgen van een nieuwbouwwoning in de wijk Nobelhorst in Almere. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding tussen het echtpaar en woningverhuurder Ymere.

Het echtpaar stapte naar de rechter omdat Ymere in januari onverwachts de toewijzing van hun droomwoning in Nobelhorst introk. Dat gebeurde twee weken voor de sleuteloverdracht. Volgens de woningverhuurder zou het echtpaar hebben verzwegen dat ze uit hun vorige huis waren gezet in verband met een huurschuld, maar volgens de man en de vrouw hebben ze er nooit een geheim van gemaakt dat ze sindsdien noodgedwongen met z’n tweeën in een auto slapen, terwijl hun kind tijdelijk elders is ondergebracht.

Ymere is van mening is dat het echtpaar geprobeerd heeft de verhuurder een rad voor ogen te draaien, maar de rechter ging daar niet in mee. Binnen twee weken moeten er huissleutels aan het echtpaar worden overhandigd.

Omdat de betreffende woning in Nobelhorst inmiddels al aan iemand anders zou zijn verhuurd, mag het ook een vergelijkbare, alternatieve woning zijn. Als Ymere zich niet aan het vonnis houdt, moet de woonstichting iedere dag een dwangsom van duizend euro betalen, tot een maximum van 25.000 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel