Nieuwe GGD-testlocatie opent volgende week in sporthal

URK • Do 11 maart 2021 | 8:05 • Donderdag 11 maart 2021 | 8:05

Volgende week donderdag wordt op Urk een nieuwe testlocatie geopend door de GGD. Sporthal De Vlechttuinen vervangt de mobiele teststraat die in januari in brand werd gestoken.

Na de brandstichting is gekeken waar een nieuwe locatie kon komen. Daarbij werd rekening gehouden met veiligheid en bereikbaarheid. Vier locaties zijn in kaart gebracht en de sporthal kwam er als beste uit. De hal wordt momenteel ingericht.

Na de brand hebben jongeren op Urk een crowdfundingsactie op touw gezet om geld in te zamelen voor een nieuwe teststraat. Het streefbedrag van 10.000 euro was binnen enkele dagen binnen. Dit bedrag komt ten goede aan de nieuwe GGD-testvoorziening op Urk.

Waardering
Wethouder Freek Brouwer waardeert dit gebaar bijzonder. “Een prachtig initiatief van de jongeren. Dit laat zien dat het overgrote deel van onze jeugd ook erg ontstemd was over de ongeregeldheden op 23 januari. Dit is een mooi voorbeeld van hoe we samen corona onder controle proberen te krijgen. Met deze nieuwe teststraat op Urk maken we het onze inwoners weer een stuk gemakkelijker zich te laten testen.”

De teststraat is geopend op dinsdag, donderdag en zaterdag van 09.00 uur tot 15.00 uur. Indien het rustig is, is het ook mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen voor een test.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel