'Geef ondernemers ook dit jaar uitstel van betaling'

DRONTEN • Do 11 maart 2021 | 13:02 • Donderdag 11 maart 2021 | 13:02

De fractie van GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten wil dat ondernemers opnieuw uitstel kunnen krijgen voor het betalen van gemeentelijke belastingen. De partij heeft daarover vragen gesteld aan het college.

Vorig jaar werd ondernemers de mogelijkheid geboden om pas in september de gemeentelijke belastingen te betalen. De situatie is sinds vorig jaar alleen maar schrijnender geworden, benoemt de fractievoorzitter. "Helaas zitten we nog midden in een gedeeltelijke lockdown en zijn de inkomsten van veel ondernemers nog altijd dramatisch te noemen." Daarom is het des te vreemder dat burgemeester en wethouders zelf nog niet met de mogelijkheid voor uitstel van betaling zijn gekomen, vindt Vermast.

GroenLinks wil van het college weten of het mogelijk is om ondernemers die eerder gebruik gemaakt hebben van uitstel, proactief te benaderen. Verder hoopt de partij dat er een loket kan komen voor de ondernemers. "Het moet de ondernemers zo makkelijk mogelijk gemaakt worden", aldus de fractievoorzitter.

De vragen van GroenLinks worden donderdagavond in de commissievergadering besproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel