Raad niet blij met haast over besluit uitbreiding warmtenet Polderwijk

ZEEWOLDE • Do 11 maart 2021 | 20:47 • Donderdag 11 maart 2021 | 20:47

De politiek in Zeewolde is niet blij dat er haastig een besluit moet worden genomen over de uitbreiding van het warmtenet in de Polderwijk. Dat is een gasloze nieuwbouwwijk, waarbij de huizen zijn aangesloten op leidingen waar warm water doorheen stroomt. Dat water wordt verwarmd via biogas.

Wethouder Van der Es wil dat de gemeenteraad bij de komende gemeenteraadsvergadering een besluit neemt over de uitbreiding, omdat er binnenkort een woonmanifestatie wordt gehouden. Volgens Van der Es willen projectontwikkelaars toekomstige bewoners dan duidelijkheid kunnen verschaffen over de manier waarop de huizen verwarmd worden. Maar de politiek heeft nog veel vragen en pleit voor een informatiesessie.

Bij de aanleg van het warmtenet, 12 jaar geleden, was het een duurzaam en betaalbaar alternatief. Meerdere gemeenteraadsleden vragen zich nu af of het warmtenet nog duurzamer kan. Volgens de wethouder kan wamtebedrijf Ennatuurlijk daartoe niet gedwongen worden maar is het wel de ambitie van Ennatuurlijk om het systeem te verduurzamen. Ook wordt onderzocht of restwarmte van het toekomstige datacenter daarbij een rol kan spelen, maar dat is voor veel raadsleden toekomstmuziek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel