Drukte bij politiebureau vanwege Thierry Baudet, gesprek na 20 minuten voorbij

EMMELOORD • Vr 12 maart 2021 | 9:41 • Vrijdag 12 maart 2021 | 9:41

Bij het politiebureau in Emmeloord hadden zich vrijdagmorgen rond de 75 mensen verzameld toen Forum voor Democratie-lijsttrekker Thierry Baudet zich daar moest melden. Hij kwam rond 9.30 uur aan. Twintig minuten later stond hij weer buiten.

De voorman van FvD was eind februari op Urk om campagne te voeren. Hij schudde toen handen en mensen stonden dicht bij hem in de buurt. Ook werd er geluncht in een visrestaurant terwijl dat niet is toegestaan. Het Openbaar Ministerie startte daarop een onderzoek.

Baudet zegt zich te moeten melden 'omdat ik vervolgd word wegens handen schudden en haring eten op Urk.' Bij het politiebureau in Emmeloord zei Baudet dat hem een gevangenisstraf van maximaal zeven dagen boven het hoofd hangt. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie is dat een aanname van de FvD-voorman. Hij kan veroordeeld worden voor een corona-overtreding en dat kan hem hooguit een boete opleveren. ''Zoals bij alle andere mensen in Nederland'', aldus het OM.

Overigens is het nog helemaal niet zeker dat Baudet vervolgd wordt. Het onderzoek van het OM loopt nog.

Bij Baudet zijn vertrek uit Emmeloord at hij overigens nog even een haring. Hij kreeg deze van een toeschouwer, net als een bos bloemen.

Coronaboete voor toeschouwer
De politie heeft vanmorgen aan tenminste twee toeschouwers een bekeuring uitgedeeld vanwege onvoldoende afstand houden. Eén persoon werd bekeurd omdat hij zich niet kon identificeren.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel