Schrijver brengt kasteel Almere tot leven

ALMERE • Za 13 maart 2021 | 12:36 • Zaterdag 13 maart 2021 | 12:36

Almeerder Pieter van der Scheer heeft op 82-jarige leeftijd zijn debuutroman geschreven: Kasteel Aelmere, geïnspireerd op de kasteelruïne langs de A6. Kijkend naar de ruïne beeldt Van der Scheer zich in hoe het kasteel had kunnen zijn als het in de zeventiende eeuw al afgebouwd was. “Ik zie de levendigheid op het kasteel, de bootjes die door de kreek varen en bovenal: ik zie de mensen die in het fictieve kasteel woonden, zich te paard begaven in en rondom het kasteel."

Van der Scheer vindt het jammer dat het kasteel nooit is afgebouwd. “Het is een kasteel wat je bij het moderne Almere niet snel zou verwachten. Dat maakt het juist extra mooi om te zien.”

Schilderij
Meerdere keren per week fietste de auteur langs de plek. Naast schrijven is zijn passie tekenen. Van der Scheer maakte een schets van het kasteel en zette dat later om in een schilderij. "Toen kwam bij mij het idee op voor een boek. Ik ben erg trots op het eindresultaat.”

In het boek volgen lezers de avonturen van een familie die op het kasteel woont. “De familie heeft een scheepswerf in Amsterdam. De oudste zoon, Abel, vaart als passagier mee met een VOC-vloot, aan boord van het vlaggenschip de Middelburg en beleeft daar zijn romance.”

Van der Scheer heeft inmiddels zo’n 60 exemplaren van zijn boek verkocht.

Dit artikel is gemaakt door verslaggever Vincent Smit. Hij richt zich dit jaar op nieuws uit Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel