Politietrainer verliest kisten met oefenvuurwapens

FLEVOLAND • Di 16 maart 2021 | 8:52 • Dinsdag 16 maart 2021 | 8:52

De politie is waarschijnlijk op de Oostvaardersdijk in Flevoland drie kisten met oefenwapens kwijtgeraakt. Het gaat deels om onklaar gemaakte vuurwapens die waarschijnlijk zaterdagochtend uit een bestelbus van een politiemedewerker zijn gevallen. Het waaide die dag flink.

De politietrainer reed vanuit Lelystad over de Oostvaardersdijk naar de A6 bij Almere Poort. Daar ontdekte hij dat de achterdeur van zijn busje open stond. De wapens, die in één houten en twee roodkleurige plastic kisten zitten, zijn verdwenen. In één kist zaten plastic namaakwapens, in de andere twee kisten zaten wapens die zo zijn aangepast dat er geen kogels mee kunnen worden afgevuurd.

De politie heeft al uitgebreid gezocht langs de route. Daarbij zijn wel spullen gevonden die uit de bestelbus zijn gevallen, maar de drie kisten zijn spoorloos. Politiewoordvoerder De Wit sluit niet uit dat de kisten al weg waren toen het busje wegreed, maar dat is tot nu toe niet uit het onderzoek gebleken. De politie hoopt op getuigen die meer hebben gezien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel