Gemeente vindt hondenpoep vooral zaak voor inwoners

DRONTEN • Di 16 maart 2021 | 14:47 • Dinsdag 16 maart 2021 | 14:47

Het college van B en W van Dronten wil de bevolking meer betrekken bij de aanpak van hondenpoepoverlast. De inwoners verwachten nu te veel van de gemeente. De burgers, met name de hondenbezitters, moeten zelf meer hun verantwoordelijkheid nemen, schrijft het college.

De gemeente moet daarbij wel maatregelen mogelijk maken en hulp bieden, onder de slogan "Nergens meer hondenpoep in de openbare ruimte in Dronten". Zo wil de gemeente vaker aan hondeneigenaren uitleggen waar en welke regels er gelden rond het opruimen van hondenpoep.

Als het ergens uit de hand loopt, moeten de boa's gericht gaan optreden. In de conceptversie van het nieuwe hondenbeleid schrijft het college dat het voor de boa's onhaalbaar is om hondeneigenaren op heterdaad te betrappen als ze de hondendrollen laten liggen. Daarom heeft het weinig zin om hondenpoep hoger op de agenda van de handhavers te zetten.

Bijlages

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel