Prisma is blij met campagne tegen lerarentekort

ALMERE • Di 16 maart 2021 | 13:17 • Dinsdag 16 maart 2021 | 13:17

Bestuursvoorzitter Nico de Haas van de christelijke scholengroep Prisma in Almere is blij met een gemeentecampagne tegen het grote lerarentekort in de stad. Volgens hem helpen alle beetjes. "Als we door deze campagne drie leraren voor de klas krijgen, dan zijn er toch weer een aantal blije groepen."

Het lerarentekort in het Almeerse basisonderwijs is groot: dertien procent in het reguliere onderwijs en twintig in het speciaal onderwijs. Maandag lanceerde de gemeente Almere de campagne Word ook leraar in Almere. Doel is om mensen enthousiast te krijgen om in het onderwijs te gaan werken. Dat gebeurt onder meer met posters en een website.

De Haas zegt dat het belangrijk is dat zulke campagnes gevoerd worden. Elke leraar die erbij komt is welkom. Bij Prisma zijn zeker tien tot twintig leraren nodig de aankomende jaren. Ook bij de Almeerse Scholen Groep zijn veel nieuwe leraren nodig. Samen zijn ze verenigd in het Noodplan Lerarentekort Almere (NLA).

Vijf grote gemeenten
De gemeente Almere is één van de steden waar het lerarentekort nijpend is. Daarom is de stad meegenomen in een groot plan van de overheid. Dat betekent dat er geld beschikbaar is om bijvoorbeeld nieuwe leraren op te leiden. Andere steden die meedoen zijn Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

Begin maart werd bekend dat in Almere zeker 40 nieuwe leraren opgeleid worden met het geld. Volgens een woordvoerder van het NLA liggen de plannen in de strijd tegen het tekort daarmee op schema. Corona heeft de zaken wel bemoeilijkt, maar niet vertraagd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel