Taakstraffen en boetes voor chaos en geweld op A6

FLEVOLAND • Di 16 maart 2021 | 15:15 • Dinsdag 16 maart 2021 | 15:15

Twee Amsterdammers zijn veroordeeld tot taakstraffen en boetes voor het veroorzaken van een enorme chaos op de A6. De twee mannen van 34 en 27 jaar reden op 20 mei 2018 in een groep van zo'n dertig motorrijders op de snelweg, tussen Lelystad en Almere. Ze kregen het daar aan de stok met enkele automobilisten. Dat liep vervolgens uit de hand.

Volgens getuigen reden motorrijders uit de groep veel te hard en heel gevaarlijk. Ze deden bijvoorbeeld stunts op de motor, bumperkleefden of haalden auto's aan de verkeerde kant in. Op een gegeven moment werd het verkeer stilgelegd door de 27-jarige Amsterdammer. Daarna werden er automobilisten mishandeld en werd een autospiegel vernield.

De rechtbank acht dat allemaal bewezen, maar sprak de beide mannen vrij van het doen van stunts op de motor. De 27-jarige kreeg voor zijn bijdrage aan de gebeurtenissen een taakstraf van 150 uur, een boete van 750 euro en dertig dagen cel, waarvan 29 voorwaardelijk. Daarnaast kreeg hij een voorwaardelijke rijontzegging opgelegd van vier maanden.

De andere Amsterdammer werd veroordeeld tot een maand voorwaardelijke celstraf, een taakstraf van 140 uur, 500 euro boete en twee maanden voorwaardelijke rijontzegging. Dat waren ook de straffen die het Openbaar Ministerie twee weken geleden had geëist.

Tijdens de vorige zitting vertelde een van de slachtoffers dat hij een gebroken neus opliep en nog altijd psychisch onder de gebeurtenissen lijdt. Hij vroeg de rechters toen om ruim 4.250 euro aan schadevergoeding. De rechtbank oordeelde anders. De twee Amsterdammers moeten de man 996,08 euro betalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel