Schoolklassen komen bij elkaar in theater

DRONTEN • Di 16 maart 2021 | 17:21 • Dinsdag 16 maart 2021 | 17:21

Het Almere College in Dronten houdt tot in elk geval de zomer fysieke bijeenkomsten in Theater De Meerpaal. De middelbare school gebruikte de theaterzaal van De Meerpaal dinsdag voor het eerst, voor voorlichtingen voor eindexamenkandidaten. Het Almere College onderzoekt nog of ze voor lessen en examens gebruik gaat maken van de kerken en sporthal 't Dok in Dronten.

Directeur Hans Maris van De Meerpaal bood zijn theaterzaal aan aan de middelbare scholen in Dronten. "De scholen hebben behoefte aan ruimte in deze bijzondere coronatijden", zegt Maris. "En de theaters in Nederland staan leeg en als je dan zulke mooie zalen hebt, dan ga je denken wat je kunt betekenen voor scholen." Het Ichthus College sloeg het voorstel af, het Almere College ging in op het aanbod.

Volgens rector Suzan Zandbergen van het Almere College is de theaterzaal geschikt voor schoolbijeenkomsten. Zij geeft aan dat haar school voorlichtingen en examentraining in De Meerpaal gaat geven. Ook staan er coronaproof activiteiten voor de leerlingen op het programma. "Dan kun je denken aan het kijken van een film voor het vak geschiedenis en bepaalde danspresentaties voor lichamelijke opvoeding. Of een gastcollege."

De leerlingen van de school zijn blij met de samenkomsten in De Meerpaal. "Ik vind het wel fijn dat we op zo'n manier weer met z'n allen kunnen zijn in plaats van via een schermpje", zegt een scholiere. Een vwo-leerling is het daarmee eens. "Veel vrienden zie je niet, omdat je langs elkaar heen leeft." Volgens Zandbergen is De Meerpaal ongeschikt voor schoollessen. De rector geeft aan dat de komende tijd moet blijken of lessen in de kerken en sporthal moeten worden gehouden vanwege ruimtegebrek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel