Restaurant Las Tapas vecht sluiting aan

LELYSTAD • Wo 17 maart 2021 | 6:54 • Woensdag 17 maart 2021 | 6:54

Restaurant Las Tapas in Lelystad eist via de bestuursrechter een nieuwe horecavergunning. De burgemeester wil die niet afgeven, omdat het restaurant langdurig belastingfraude zou hebben gepleegd.

Het restaurant in Bataviahaven wil in deze coronatijd in ieder geval maaltijden blijven bezorgen. Volgens de advocaat van Las Tapas dreigt het faillissement als dat niet meer kan. Zij stelde dat Las Tapas in ieder geval open moet kunnen blijven zolang de rechtszaak loopt.

De gemeente voert aan dat de horeca in Lelystad zo veel mogelijk wordt gesteund in deze moeilijke tijden. De burgemeester zoekt niet actief naar overtredingen, maar toen Las Tapas een nieuwe vergunning aanvroeg, kwam er zo veel naar boven dat de burgemeester vreest voor nieuwe misdrijven. Volgens Las Tapas zijn de problemen met de belastingdienst vooral kleine zaken zoals verzuimboetes. De fouten zouden zeker niet ernstig zijn.

De rechter beslist op 30 maart of Las Tapas moet sluiten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel