Hierop stemden deze inwoners van Zeewolde

ZEEWOLDE • Wo 17 maart 2021 | 17:39 • Woensdag 17 maart 2021 | 17:39

Op welke partij hebben Zeewoldenaren vandaag gestemd? Omroep Flevoland sprak op de laatste dag van de Tweede Kamerverkiezingen bij stembureau Open Haven met inwoners die net hun stem hadden uitgebracht.

Suze Torken - VVD
"
Ik heb op de VVD gestemd. Ik vond dat Rutte zich aardig staande heeft gehouden de afgelopen jaren. Als we nu moeten wisselen dan is dat ook onrustig. Ik vind het klimaat ook heel erg belangrijk, maar heb toch hiervoor gekozen vanwege de corona. Zij hebben zich al zo in het thema vastgebeten met de hele regering."
Frans Smit - Volt
"Het was geen moeilijke keuze. Ik heb op Volt gestemd. Ik had het er met mijn zoon over en het verbaasde hem dat ik op hun stemde omdat ik altijd op de VVD heb gestemd, maar dit keer stem ik op een nieuwe partij die voor meer eenheid in Europa is. Een jonge partij. Als ik naar onze zoon kijk dan denk ik: ‘de jeugd heeft de toekomst en verdiend de toekomst’. En misschien doen zij het beter dan dat wij het de afgelopen jaren hebben gedaan. Ik denk toch dat er bepaalde zaken beter kunnen, zoals het milieu en dergelijke. En ook een betere verdeling van noodgedwongen vluchtelingen. Want dat is nu niet zoals het hoort."
Paul van Hout - Partij voor de Dieren
"Ik stem nooit op een grote partij, want ze doen toch nooit wat ze zeggen. Dus ik stem altijd op een hele kleine partij. Ik heb nu op de Partij voor de Dieren gestemd. Ik hou meer van dieren dan van mensen. Dieren kun je vertrouwen, mensen kun je niet vertrouwen."
Marcel Knol - Forum voor Democratie
"
Ik heb dit jaar best wel aardig moeten piekeren. Ik ben altijd een VVD-stemmer geweest. Dat is over gegaan na het beroemde ‘inlegvelletje’ incident na het Oekraïne verhaal. Ik vind dat er een hoop dingen moeten veranderen in dit land omdat we met zijn allen als lemmingen in een afgrond aan het sodemieteren zijn. En dat er duidelijk is een keer aan de handrem getrokken moet worden. Waarbij ik niet de illusie heb dat alles in een keer zal veranderen, maar waarbij ik wel vind dat er een duidelijk signaal af moet worden gegeven dat het anders moet. En daarvoor zijn eigenlijk maar een paar partijen in de markt die duidelijk een andere koers varen. Dus ik heb op Forum gestemd. Niet op Baudet, want die doet een beetje raar. Maar voor 70% kan ik mij vinden in de stellingen van die partij."
Trudy - D66
"Het was geen moeilijke afweging. Ik stem sowieso altijd op een vrouw en dat was dit jaar wel wat makkelijker, dat was Sigrid Kaag. Omdat ik vind dat er wel eens een vrouw in het torentje mag zitten. En met D66 ben ik het helemaal eens. Het menselijke, het elkaar kunnen zien. Dat vind ik heel belangrijk. Europa is ook heel belangrijk, daar kunnen we niet onderuit. En ook het levenseinde vind ik heel belangrijk. Daar staan ze ook wel voor in, dat gaf voor mij ook de doorslag."
Agnes van Soelen - VVD
"Ik heb op de VVD gestemd, dat doe ik altijd. En op een vrouw. Ik vind dat ze het best goed doen, ook al zitten er heel veel foutjes in natuurlijk, wat best veranderd mag worden. Ik ben ook ondernemer en ik heb het idee dat zij het beste voor ons zorgen. Ze snappen hoe een ondernemer is en wat een ondernemer nodig heeft. Ik heb het idee dat andere partijen denken dat je het als ondernemer heel makkelijk hebt en dat het geld binnenstroomt en dat ze je wel voor alles kunnen vragen. Als ze geld nodig hebben, dan denken ze het altijd bij de ondernemers te kunnen halen. In de VVD heb ik het meeste vertrouwen."

Dit artikel is geschreven door Maarten Groeneweg. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Zeewolde en Dronten voor Omroep Flevoland. Voor tips: maarten.groeneweg@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel