Actievoerende taxichauffeurs: "Volgende keer bij het stadhuis toeteren"

ALMERE • Wo 17 maart 2021 | 23:03 • Woensdag 17 maart 2021 | 23:03

Taxichauffeurs in Almere voerden woensdagmiddag actie. Ze zijn het wachten op een gesprek met de gemeente beu en reden toeterend de marmeren stoep bij het busplein op.

Vanwege de verbouwing bij het NS-station in het centrum van Almere Stad, kunnen de taxi’s geen gebruik maken van de eigen standplaats bij Almere Centrum. De tijdelijke taxistandplaats tussen het WTC-gebouw en het Alnovum vinden ze te ver van het station. "We zijn honderd meter verderop weggestopt", zegt taxichauffeur Gerard de Haan. "Als treinpassagiers een taxi willen hebben, moeten ze drie busbanen oversteken zonder zebrapad."

Omdat er amper aanloop is van reizigers, missen de taxichauffeurs op dit moment inkomsten. Taxichauffeur Ramazan Gul: "Ik heb de afgelopen dagen niet één klant gehad op deze plek." Alternatieve plekken voor standplaatsen die de taxichauffeurs eerder suggereerden, werden afgewezen door de gemeente. De stoep voor het WTC-gebouw waar ze woensdag toeterend actie voerden, vinden ze een goede locatie. "We willen met dit getoeter aangeven dat het best mogelijk is om hier een standplaats te creëren," zegt taxichauffeur Luciën.

Wethouder Froukje de Jonge gaf vorige week te kennen met de taxichauffeurs in gesprek te willen gaan. Maar zij hebben nog steeds geen uitnodiging voor een gesprek gehad. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het niet gemakkelijk is om contact te leggen met de taxichauffeurs. "Dat komt omdat er niet één duidelijke woordvoerder is." Maar de actievoerders op de marmeren stoep die binnenkort een Stichting Taxibelangen Almere willen oprichten, zeggen dat ze beschikbaar zijn voor een gesprek met de wethouder. Gul: "Misschien dat we de eerstvolgende keer bij het stadhuis gaan staan."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel