Eigenaar appartementen Grote Markt in rechtbank tegenover gemeente

ALMERE • Do 18 maart 2021 | 13:44 • Donderdag 18 maart 2021 | 13:44

Almere Invest stond donderdag tegenover de gemeente Almere in de rechtbank. De eigenaar van de panden Grote Markt 77 A, B en C verhuurt op die locaties drie appartementen. De gemeente is echter van mening dat daar helemaal niet gewoond mag worden en wil handhavend optreden. Almere Invest spande daarop een rechtszaak aan. De eigenaar is ervan overtuigd dat hij niks verkeerds doet.

Het bedrijf beroept zich op het overgangsrecht. Volgens de eigenaar verandert de gemeente steeds van mening over het pand. Hij heeft het pand meer dan tien jaar geleden gekocht van de toenmalige eigenaar, woningbouwvereniging De Alliantie. Almere Invest houdt vol dat het toen appartementen waren en dat hij het bestaande gebruik heeft voortgezet.

Volgens de gemeente was in het gebouw echter een trainingscentrum van De Alliantie gevestigd. Daarna stond het pand leeg. Het gebruik is veranderd en daarom zijn woningen niet toegestaan. En dus vindt de gemeente dat er opgetreden moet worden.

De bedrijven Horeca Flevoland en Café Bordeaux zijn ook betrokken bij de rechtszaak. De horecazaken bevinden zich op de begane grond van de panden. De zaken zijn minder waard omdat erboven gewoond wordt. De horecaondernemer vreest financiële schade en vroeg daarom de rechter om de gemeente gelijk te geven.

De rechter beslist op 29 april of de gemeente mag optreden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel