College houdt vast aan zorgvuldige groei en extra woningbouw

LELYSTAD • Do 18 maart 2021 | 19:08 • Donderdag 18 maart 2021 | 19:08

Het college van B en W van Lelystad ziet geen reden om de plannen voor de bouw van duizenden nieuwe huizen af te zwakken. Nieuwbouw moet zorgvuldig plaatsvinden, maar er is in de stad plek voor 40.000 nieuwe woningen om te groeien naar minimaal 100.000 inwoners.

Dat stelt het college in een reactie op een onlangs gepresenteerd rapport 'Verstandig Vooruit' van de Rekenkamer Lelystad. Die stelde dat Lelystad het beste vanuit bescheidenheid en realiteitszin kan bouwen, omdat de stad zelden een groeispurt op eigen kracht heeft gemaakt. Grootschalig bouwen is vragen om moeilijkheden. In de jaren tachtig kampte de provinciehoofdstad met grote leegstand, omdat niemand er wilde wonen.

De kersverse wethouder Adam Elzakalai ziet grote kansen om te groeien, zeker nu er landelijk behoefte is aan ongeveer een miljoen nieuwe woningen. Lelystad moet hierbij kiezen voor kwaliteit en onderscheidende woningtypes, maar zich niet te klein opstellen. "Verstandig vooruit' betekent ook kansen grijpen die zich voordoen", aldus de VVD-wethouder. Het college kijkt hierbij naar zowel nieuwbouw als het opknappen van de oudere wijken, zoals in Lelystad-Oost staat te gebeuren.

De directeur van City Marketing Lelystad zei in een reactie op het rapport dat jongeren en gezinnen neutraal tegenover het imago van Lelystad staan. Zij willen wel degelijk hier wonen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel