A6 van Urk/Nagele tot Lelystad-Noord dit weekend afgesloten

FLEVOLAND • Vr 19 maart 2021 | 7:18 • Vrijdag 19 maart 2021 | 7:18

Vanwege werkzaamheden is de A6 komend weekend afgesloten tussen de oprit Urk/Nagele en Lelystad. De afsluiting geldt alleen voor verkeer in de richting van Lelystad. De snelweg vanuit Lelystad richting het noorden blijft dus wel open.

De weg gaat vrijdagavond om 20 uur dicht. Uiterlijk maandagmorgen om 5 uur zijn de werkzaamheden klaar. Verkeer wordt in het weekend omgeleid via Kampen en Dronten en is daardoor zo'n 30 minuten langer onderweg.

Vrijdag overdag wordt al begonnen met de voorbereidingen. In verband hiermee is op een deel van de snelweg tussen Nagele/Urk en Lelystad alleen de linkerrijstrook beschikbaar. Afslaan naar Swifterbant blijft volgens Rijkswaterstaat wel mogelijk.

Tijdens de weekendafsluiting worden delen van de fundering en het asfalt vervangen. Ook worden waterdoorgangen onder de snelweg vervangen. Volgens Rijkswaterstaat is de A6 tussen Lelystad en de Ketelbrug te smal om verkeer tijdens werkzaamheden over de vluchtstrook te kunnen leiden. Dit is de reden waarom de snelweg in één richting volledig wordt afgesloten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel