Bezorgde ouders overhandigen bodemmanifest

ZEEWOLDE • Zo 21 maart 2021 | 16:39 • Zondag 21 maart 2021 | 16:39

Er moet meer aandacht komen voor het belang van een gezonde en vitale bodem voor toekomstige generaties. Die oproep deden 21 ouders met 21 baby's zondagmiddag in Zeewolde, namens vijftig milieu-, natuur- en boerenorganisaties.

De ouders overhandigden een bodemmanifest en gooiden tulpen in de lucht. "Zonder vitale bodem hebben we geen gezonde landbouw. En zonder landbouw hebben we geen voedsel. Zonder gezond voedsel, geen gezonde mensen. Zo simpel is het", vertelt Daniëlle de Nie, bodemkundige, medeoprichter Aardpeer en directeur Wij.land.

Een van de aanwezige moeders was Joszi Smeets. Zij vindt het belangrijk om haar stem te laten horen. "We hebben maar één aarde. Daar moeten we zuinig op zijn. Ik wil de aarde goed doorgeven aan volgende generaties. Daar vecht ik voor."

De ouders hopen dat de nieuw te vormen regering meer aandacht heeft voor de bodem. "Wanneer we goed zijn voor de bodem, is dat de oplossing voor het klimaat- en het stikstofprobleem", legt De Nie uit. "We hopen dat de regering hier rekening mee gaat houden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel