'Man vervolgd voor voortzetten verboden pedofielenclub'

LELYSTAD • Zo 21 maart 2021 | 21:13 • Zondag 21 maart 2021 | 21:13

Het Openbaar Ministerie gaat Lelystedeling Nelson M. en twee andere mannen vervolgen voor het voortzetten van pedofielenclub Martijn. Dat meldt RTL Nieuws.

De pedofielenvereniging werd in 2014 verboden, omdat de leden seksuele relaties tussen volwassen en kinderen verheerlijkten en bevorderden. Maar uit onderzoek van RTL bleek dat Nelson M. en de andere twee verdachten de laatste jaren opnieuw actief waren met de vereniging.

De stichting Strijd tegen Misbruik deed in 2019 aangifte tegen het drietal. Na onderzoek door het Openbaar Ministerie is volgens RTL nu besloten dat de mannen vervolgd zullen worden. De zaak zou later dit jaar nog voor de rechter moeten komen.

Nelson M. kwam sinds 2019 verschillende malen in het nieuws. Nadat hij in een tv-programma had verteld dat hij een politieke partij wilde oprichten om seks met kinderen legaal te maken, ontstond er onrust in de Lelystadse wijk waar hij woonde. Later werd hij opgepakt en bleek dat er op zijn computer 10.000 afbeeldingen met kinderporno waren gevonden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel