Campingplekken in trek door negatief reisadvies

FLEVOLAND • Wo 24 maart 2021 | 18:49 • Woensdag 24 maart 2021 | 18:49

Er wordt eerder en meer geboekt op de Flevolandse campings en recreatieparken. Campingbeheerders merken duidelijk dat hun aanstaande gasten zich laten beïnvloeden door het negatief reisadvies voor buitenlandse vakanties. Het kabinet heeft dat advies verlengd tot en met 15 mei, dus ook een meivakantie over de grens zit er niet in dit jaar. Ook is nog niet zeker of een reis naar het buitenland in de zomervakantie mogelijk wordt. Veel mensen willen daarom alvast een plek bemachtigen in eigen land.

Jeanine Fokkens van Camping Waterhout in Almere heeft 170 kampeerplekken, waarvan er al 80 zijn gereserveerd. Het gaat vooral om campinggasten die een seizoenplaats willen. Zo'n plek is beschikbaar van april tot oktober. Ook de beheerder van camping De Voorst in Kraggenburg merkt dat seizoenplaatsen erg in trek zijn.

Wout Sleurink van RCN Vakantiepark Zeewolde gaat aanstaande vrijdag al open. Hij verwacht een druk weekeinde. Bij hem wordt er volop geboekt voor de verschillende vakanties. "Hemelvaart en Pinksteren zitten al vol bij ons. Voor de zomer waren er al veel boekingen maar ook in april en mei wordt het nu steeds drukker."

De boekingen komen dit jaar eerder binnen dan gebruikelijk. Officieel gaat het kampeerseizoen begin april van start.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel