Toename van overlast door studenten

DRONTEN • Do 25 maart 2021 | 12:49 • Donderdag 25 maart 2021 | 12:49

Vijftien studenten uit Dronten hebben de afgelopen week een boete gekregen voor het veroorzaken van geluidsoverlast en het overtreden van de avondklok.

Jeugdagent Brigitte van Zonderen ziet een stijgende lijn in het aantal meldingen van overlast bij studenten. Of er meer meldingen worden gedaan of dat de jongeren luidruchtiger zijn geworden, weet de jeugdagent niet.

In Dronten bleef het vorige week niet alleen bij geluidsoverlast. Zo werden de winkelwagentjes van de Albert Heijn op een parkeervak naast elkaar gezet en werd er een tiental stoeptegels uit de straat getrokken. Ook belden onbekenden om 03.00 uur 's nachts langdurig aan bij enkele bewoners van de Werfstraat.

Challenge onder studenten
Van Zonderen sluit niet uit dat het om een zogenoemde 'challenge' gaat die leeft onder studenten. Zij zouden elkaar uitdagen om opdrachten uit te voeren op tijdstippen waarop de avondklok geldt. Dat zou niet alleen in Dronten gebeuren, maar ook op andere plekken door heel Nederland. Maar de jeugdagent weet daar niet alle details over.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel