In juni meer duidelijk over gemeentepolis Almeerse minima

ALMERE • Do 25 maart 2021 | 20:20 • Donderdag 25 maart 2021 | 20:20

Begin juni geeft het gemeentebestuur van Almere meer duidelijkheid over de gemeentepolis voor Almeerse minima. Dat zei wethouder Froukje de Jonge donderdagavond tijdens de Politieke Markt.

De gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering voor mensen in de bijstand. Zij krijgen op deze manier een verzekering waarbij de gemeente financieel kan bijspringen. Het eigen risico is daardoor lager. Menzis stopt op 1 januari 2022 met het aanbieden van de gemeentepolis in Almere omdat de stad niet tot het kernwerkgebied van de zorgverzekeraar hoort. De gemeente Almere probeert al drie jaar een andere aanbieder te vinden, maar ondanks verschillende pogingen wil dat niet lukken. In totaal maken er zo'n 5700 Almeerders gebruik van de polis.

De ChristenUnie plaatste het onderwerp op de raadsagenda en wilde weten hoe het er nu voor staat. De wethouder noemde het een hoofdpijndossier. Volgens haar is er geen ander dossier dat zoveel inspanningen nodig had. Ze vertelde dat er onlangs een aanbesteding is uitgeschreven waarop verzekeraars zich konden inschrijven. Volgens De Jonge is de inschrijving inmiddels gestopt en zijn er potentiële gegadigden.

Gemeente kijkt ook naar alternatief
Mocht er uiteindelijk geen nieuwe verzekeraar zijn die de gemeentepolis over wil nemen, dan gaat het gemeentebestuur inzetten op een alternatief. Volgens De Jonge kost elk alternatief wel inzet van ambtenaren en dat kost geld. ''En dan komt het niet terecht bij mensen die het nodig hebben. Tenzij we meer geld beschikbaar stellen met z'n allen.'' Een alternatief kan volgens de wethouder betekenen dat er strikter gekeken moet worden naar wie er voor de tegemoetkoming in aanmerking komen.

De Jonge heeft toegezegd ruim voor de bespreking van de nieuwe gemeentebegroting met een alternatief plan te komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel